La meditació i el Mindfulness són dues eines d’origen antic, molt potents per viure millor avui, des de l’equilibri i la compassió.

Meditació

La meditació és la pràctica d’enfocar la ment i participar en la contemplació. És un exercici mental que ajuda a entrenar la ment per deixar anar el passat i el futur, i entrar en un estat de consciència present, on resideix la pau, l’equilibri i l’alegria.

Hi ha diferents maneres de posar-ho en pràctica, com concentrar-se en la respiració, les sensacions físiques, repetir un mantra, etc.

L’historiografia data la meditació de l’any 5000 aC, a Egipte i la Xina, presentant vincles amb el judaisme, l’hinduisme, el jainisme, el sikhisme i el budisme.

Podem practicar-la des del propòsit que més ens serveixi, més religiós, espiritual o laic, els seus beneficis són múltiples: Redueix l’estrès, l’ansietat i les emocions negatives. Millora l’atenció, la concentració i la consciència. Ens ajuda a centrar-nos en el present, obtenir noves idees i perspectives i augmentar la imaginació, la intuïció, la creativitat, la paciència, la tolerància i la compassió.


Meditació Restaurativa

Meditació restaurativa

Les classes de meditació restaurativa a Yoga Maresme incorporen tècniques de Kundalini, Zen, Vipassana, tradicions del Yoga i pràctiques esotèriques. La disciplina i constància ens porten a observar el nostre món interior sense judicis, a acceptar qui som, a aprendre a deixar a anar, a connectar i transformar la nostra realitat.

La meditació és una manera d’aclarir la ment per tal que ens puguem obrir a nous paradigmes i formes de veure la realitat. També ajuda a alleujar l’estrès, l’ansietat, la depressió, el dolor i les malalties. Tanmateix, ens connecta amb la nostra intuïció, creativitat, alegria, pau interior i l’Esperit.

Podem practicar la meditació amb Kundalini Kriyas, mantras (cants sagrats), en silenci, caminant, o també amb moviments repetitius o pràctiques per concentrar la ment en un punt. Així, podem aturar-nos i convertir-nos en testimonis de l’activitat de la ment. D’aquesta manera aprenem que no som la nostra ment sinó molt més que els nostres pensaments. Prenent consciència d’això podem controlar els nostres pensaments i l’ego, conduint el nostre cos i la vida diària amb molta més eficiència.

Actualment oferim sessions de Meditació restaurativa dimarts i dijous de 7:00 a 8.00h. Consulta aquí els horaris del centre.


Mindfulness

Mindfulness

La meditació Mindfulness es remunta a la tradició budista fa 2500 anys. Van ser mestres com el monjo budista zen vietnamita Thich Nhat Hanh i el doctor Jon Kabat-Zinn, els que van portar la pràctica del Mindfulness al món secular i la van convertir en el que és avui.

Mindfulness és parar atenció a la nostra experiència del moment present, amb una obertura i voluntat d’estar amb allò que és, sense expectatives, afecció o judici. En aquesta bonica pràctica observem els nostres pensaments, sensacions i emocions, mentre practiquem l’acceptació i el deixar anar. És a través d’aquest procés introspectiu i integrador que creem un espai de transformació.

S’ha demostrat científicament que el Mindfulness millora la salut general, la qualitat del son, la memòria, l’enfocament, la claredat, l’autoestima i la confiança en un mateix. També ha demostrat que ajuda a superar les addiccions i augmenta l’esperança de vida. 

Mindfulness ens proporciona un estat de calma on tenim espai per respondre als reptes de la vida amb consciència, en lloc de reaccionar amb el pilot automàtic. Ens dóna l’oportunitat de deixar de fer i començar a Ser, obrint-nos la porta a un nou meravellós moment present.


Tallers pràctics de Mindfulness quinzenals

Vols conèixer i integrar el Mindfulness al teu dia a dia?

Jordana Goldstein, directora del centre, ofereix tallers pràctics de meditació Mindfulness quinzenals en format presencial i online.

Les sessions tenen lloc els diumenges, cada 2 setmanes, en horari de 9:00 a 11:00h.

Els preus varien si véns presencialment o online de forma regular, o a una classe solta. Sigui com sigui, ets molt benvinguda.

.

Preus online

Preu: 25€/mes

Socis: gratuït

Preus presencial

Preu: 30€/mes

Socis: gratuït

Inclou també sessions online i classes
de Meditació restaurativa durant la setmana

Preus classes soltes

Preu: 15€

Socis: gratuït

Durant aquests tallers, als que pots assistir quan vulguis sense cap permanència, aprendràs tècniques per ajudar-te a afrontar els moments complexos, així com l’estrès, el dolor, l’ansietat, el trauma i la depressió.

Per reservar la teva plaça i per a més informació contacta al telèfon 663 802 555.

Acompanyem-nos en aquesta pràctica tan transformadora!